Sunday, 28 August 2011

selamat hari raya

heyhey ! yahhh , korunk semua taukan yang harini merupakan lastday puasa . so , agak sayu nak tinggalkan bulan ramadhan yang mulia ni kan ? haihh , siapa yang puasa penuh tu , alhamdulillah . bagus budak ! kepada yang tak penuh , haa ! pepandai lahh kau ganti . okayy ? bagusss ! 

andd yahh ! 24/8/2011 . aku balik kampung kelantan dulu , haha . sebab ada kematian di sana .  so sad , dah nak nak raya kan . i feel sorry dekat HASHIM SEKELUARGA . ape boleh buat ? tuhan lebih sayang dia .. AL-FATIHAH ....

okeyy ! yahh . how persiapan raya ? mesti banyak dah siap kan ??! tahniah lerrrr! bhahahah . tahun ni , raya aku agak kureng meriah rasenyee . yelahh ! PMR . kusut kepalahotak aku dok memikir pasal kejadaharam nihh . hahah . demdemdem !

okayy ! JOHOR ? ade ape dekat johor ? bhaaa . takpayah la kau nak tahu . kau bukanya stay johor pun kan :p haha , aku raya johor , yabedabedduuu ! hahaha . kompom meriah laahh , gua tok sabo nak round kampung halaman nihh ! jyeahhh ! hahahah . korunk round ??? tak kannn ! so shut up lahh sial ! . hhahaha

okayh , lastlyy , aku nak mintak maaf dekat semua kawan kawan aku , orang yang berada sekeliling aku . yang kenal aku tu punn , hahaha . sorry lahh kalau kalau aku mengutuk pasal korunk . hahha . mulut saya jahanam sikit mase tuu :p . lagi sekali , aku nak mintak maaf ! rindu kawan kawan saya emylia , dalia , shazra , fatin !

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN <3<3


ikhlass dari saya nurhanisah md.zin & hafiza . lebih senang *DIDOTROCHA <3

Monday, 22 August 2011

have a nice day with dalya :)

heyyyaa ! haha , agak dah lame jugaklah kan aku tak update blog ni kan ? biase laah , sibuk layan twitter . ahahah . *hammagad ! hahah . gila wehh . now aku nak cerita pasal dalya , yahh , aku pegy sch nampak lya sesorang , dah sah sangat laah cik emylia saya tak datang , ponat letewww . hahaha . okayh , thenn mase kt dewan ,dalya bg aku satu buku warna orange , *hammagad ! list SM TEKNIK/VOKASIONAL, hahaha . gila aah , then , dekat classs . mcm biase sembang sampah . hahaha . aku , lya , yana , rara . buat group andd bikin story . #doIcare ? hahaha . mula mula story pasal hantuu , thenn senyapp . ade sorang PPS masuk class jumpe ketua kelass , macam  gampang tahu tak ?? nak tahu kenapa ? takpayahlahh haha #kauapehak? hahaha . gile weehhh . tergelak gelak aku tengok dorang semua . hahaha , fffuuuhhhh ! hahaha . then we all heading to pusat sumber . boyss group bikin kecoh okayhh ? seriouslyy memang kelakar . yang tak boleh blah nyee mase aku tengok muka zaidi terkejut ?!! *hammagad . hahahaha , gelakk gila kuat !kan lya ?? , hee , watevaaaa ! lepas tu turun class blk , wahh , kami buat group balik , hahah . biaseee lahh , takde cikgu :) bebas laaa . hahah , thenn , kami cerita tentang kiamat ! *hammagad , seriouslyy takot oh . dah story mory bagai kan , agak agak dalam seribuduaratus patah perkataan yang dikeluarkan . hahaha . sikit je tuuh . :p , then balik lya lepak umah aku , carik bendajadah ape entahh , tetiba terbukak blog somebody . waahhh ! memang gelak habis lahh , daripada mata ngantuk terus segar ! tah hape hape ayat dia merapuu ! tapi memang terbaikk ! gilaa . pukol 5 tadi baru lya balik rumah ? wahhh ! gila lame lepak dengan dia . hahaha , okaylahh ! aku nak tolong mak aku dah nii #sayanakmak :))

P/S : ILY kawann :)) 

Tuesday, 16 August 2011

can't wait

yaahh , tonight ade solat hajat + tahlil + baca yaasin dekat sch :)) .. i can't waitt ! entahh kenapa , hahahha . bengapp ! hahah , hari nih kan hari nuzul Al-Quran kan ?? so , aku dengar dengar ramai sch dorunk cuti , tapi sch aku ?? tak cuti okayhh ! memang best , terbaekkk ! hahaha . takpe takpe aku REDHOOO ! hahahha . untunglaah siape yang cuti harini --' . okayyh , aku excited dohh nak pegi kejap lagi ,, sekarang dah nak dekat pukul 2 .. hmm , agak agak kalau aku tidur sempat takk ?? hahaha , nak pegi pukol 5.30 ?? gila awal ken ? haihh , nak buat cane ? cik emylia natasha yang nak pegy awal , dia cakap "alaa , kita lepak lepak lah dulu :)" , hahahahha . gilaa ! okayyhh , so aku nak prepare ape yang patut nak di pakai kejap lagi :) nanti kalau aku TERLAJAK tidur pun dah tak kisah sebab barang dah siap :) .. barang ape jea yang aku nak bawak ??? okayh *phone dengan beg duit :) jyeaaah ! tu jee ... telekong ??? sorryy :) i can't . woooo ! hahahah , so do i care ?! haa ? pergi je lahh sch , tolong cikgu . dapat pahala jugak ken ?? hahahah . okayhh . nak gosok baju thenn , tidur sekejap :] . hahahaha , kboiiiii <3]

P/S : ily kawann *i can't waitt :))) 

Sunday, 14 August 2011

okayhhh finee ! harini aku cipta sejarah ! aku menangis depan member aku sendiri .. huaaa ! gila segann . tapi ape aku kisah ? hahaha . mata aku kan . hahaha , frust akuu , sebab math aku GAGAL ! gila lahh . eyyyshh !sabar je laa . mula2 aku tak rasa pun nak menangis , tapi bila aku pusing belakang tengok hyma & cha menangiss . wadoooh , aku bukanya boleh tengok orang menangis , suddenlyy pipi aku basah ! what the hell yaww . aku menangis ? gila malu . hahaahha . depan  emylia pulak tuuh . wadooh . aku dapat rasakan yang tahun depan aku dah tak sehaluan dengan dorunk . yahh ! ebab dorunk lagi terel , lagi pandai dr aku :) , dalia marah aku dohh ! 

dalia : "kau kenapa dot ? risau aku tengok "
me : "mana ade pape , okayh jee . kau pandai ohh "
dalia : "laah , dot . ni baru percubaan , belum PMR sebenar . kau boleh cuba lg "
me : "kau cakap senang aa , tahun depan korunk lepas masok asrama , aku ?! "
dalia : " laa , kau kan nak masok bakery , lepas punyalah dot!"
me : "banyak lah ! "
dalia : "lepaslah dot ! kau nihh ! "


*gitu kau , dalia marah akuu . gilaa ahh ! hahaha , btw . ramai kasik semangat dekat aku :) thanks a lot emylia , dalia ,shazra & zafirah :) sayangg korunk !


P/S : ILY KAWANN :)) 

Thursday, 11 August 2011

acting !!!!!

okayyh ! dalya , emylia & shazra ! jyeeeaaaaahh . tok sabonyeeeeee ! hahahahhhahah gilaa ! okayyhh , aku nok story kt hangpa semua nihh . hahahah , tadi kat sekolah , kami semua bukan main bincang gila-2 laah , kalau tak kerana IPad + rm5ooo tuuu , takda makna eahh  aku nok buat video dengan korunkk nihh . hahahah , cik letihh :P *gila dohh hahaha ! kita bukan main merancang itu ini ken ken ?? macam ape jeaah , mengalahkan tuuuu , artiss popularr ! hhahha , artis popular berlakon pun tak mengelabah macam kita ladies oi . hahaha , ape plan kita shazra ?? hahah, pergi dataran laahh , selangor laah ! tapi takpa , demi IPad + rm5ooo tuuu ! jyeeaaahhhh ! hahahahha , tapi ........ dapat keah ?? haihhh ! tawakal je laa .. heee . tapi kepala HOTAK aku sekarang nihh dah mula fikir memacam dahh nyy . hahahah , mao enjoyy sama itu duitlahh :) hahahah . tapi takpe rak ! kalau dapat tempat pertama kan shazra , IPad tuu . kau kasik aku laa . kau ken taknak sangat IPad tuu .. kau nak Iphone4 jee kan ? haaa , kalau kita dapat tempat kedua ! kau amek laa Iphone4 kauu tuu , TAPI duit kau kasik aku laa .. sbb kau kate nak Iphone4 jea kan ? kan ?!!! hahahahaha . apeapehal ! kami berempat akan cuba yang terbaikk ! yezzza :) semoga menang *kalau itu rezeki kamilahh ... thanks GOD !

P/S : ILY kawann :)) *sanggup berkorban demi hadiah itu <3

Friday, 5 August 2011

okayyh , dah dua malam aku tidur lambat ! pukol berapa ? lailai nak habak nyhh , pukul 3 okayh ! tak ngantuk sangat sebenarnya ~ hahaha .... emylia-2 .. ape kau buat di depan rumah aku tu haaa ??? hahahahah ! MOKMOK ! apedaa . okayhh , semalam emy teman aku lagy sekali tidur di rumah . HAHA :D , balik 'hostel' laa katekan :p hahahah , okayyh .while aku and emy layan cerita karak *yang tak seram tuu , hahah . kami mengunyah *honeystar kan MOK ?! hahaha . thenn , kita mula terfikir .. sahor nak makan ape , ken ? hahha , last-2 call bintang andd suruh abang wan hantar makanan <3 sedappp ~ hahaha , but tak habiss *terlalu kekenyangan ryte ?! HAHAHA :D thenn dah dapat makanan .. balik rumah tengok TV sat .. lepastuu 'MOK' lepak . hahaah ... tanpa disedari ... dah pukol 2.30 okayh ? awal lagy~~ *bak kata RAJA , malam masih bujang :P HAHAHAH . thenn mase MOK lepak , aku dudok dalam dengar radio sambil study :) heee .. punyalah lame si MOK ny 'lepak' hahahaha . --' menyampah :p aku dudok layan cerita bodoh kat astro warna .. tiba-2 aku terlelap ! hahaha , haisyooo . apedaa . aku terjaga sebab ade orang call aku , haihhh ! siapa lagy ?? RAJA aa ... grr --' ganggu tahu ?! HAHHA :D *tanye aku tido kea ? aku jawab "eh ! tak laa ! tengah tengok TV nyy :)" HAHAHA :D , bongok ! . then we continue texting . grr --' . akhirnya MOK masok rumah jugak . HAHA :D pukul 3 tidur~~~~ pukol 5 bangunn ! bapakkk aa , so sleeppyyyyyy :( , kat sekolah , aku sambung tidur balik :) HAHAH :D *tiru orang BESAR , gyla bangang ! , klaaahhhh , mahu tidurr nyyy , ngantuuk gylaa ! kbaiiiiiii 

P/S : ILY kawann :))

Wednesday, 3 August 2011

oraitte my lovelyy stalker ! meyh laa sini denga aku nak bercerita . HAHA :D semalam , aku buka puasa sorunk-2 , hmmm :( .bintang busy menjaga aku dari jauh :) HAHA :D nok tahu siapa bintang ?? ny haa gmbar dia :) hee :) gambarlame laa doll ! hahaha 
: bintag :
before that .. petang tu aku pergy bazaar dengan member aku , faten :) HAHA . dia teman aku dari panas terik smpai hujan . hahah . thankss mekk !! haha . thiss pitc yang sempat aku tangkap masa aku dengan faten semalam :) just see it  okayhh doll ??! hahah ....
: ateneesa :
jyeeaahh . mukafatin tak nampak sangat ken ? biokanlaah .. haihh .. tangan dia menggedik nak buat 'peace' dia tuu . HAHAHA . watevaaaaa ! okayhh , lepas dah beli makanan tuu , aten lepak kejap kat rumah aku . tak lame tu pyka pulokk datang . ngeeee , ajak aku bukak puasee ket rumah dia . hahaa . see .. baik kan ? *act , mak aku yang suruh aku bukok puase kat rumah dia . HAHA ! aku tolak pelawaan kau ken pyka ? aku cakap emy datang bukak puasee kat rumah akuu. HAHAH , lukenabeb ! hee , *bohongsunat jee :) okayhh , azan dah berkumandang .. aku bukak puasee , makan sorunk-2 .. bintang dah senyap .. no call and mesej :( haihh . tak lame tuu ,, emylia pulok datang . hahaha ! she sleep with me :) hahaha .. emylia mane eakk ?? alaa emylia GEMOK tuu ! HAHAHA:D
: MOK :
: emy. rara :
jyeaaah ! tadi mase balik sekolah , rara cakap dia nak tidur rumah aku malam ny .. wehooooo ! emy punnn ! alamatnyaa beratur laa nak mandi pagy besok ! HAHAHA :D , so , malam ny aku tidur atas sofa laa gamaknyeee . HAHAHA , takpe laah ! sekali sekala ken ?? so aku boleh p terawih laa nampaknyee kalau makcek ber-2 ny tidur rumah aku .. hahah , so now . dah takde story . aku nak tido !!!!!!!!!!! kbaiiiii <3

P/S : ILY kawan :))
: ateneesa :
okayh ! noww nak story pasal budak atas ny . HAHA :D , her name is fatin :) hahaha , gmbar ny aku snap mase balik dari bazaar ramadhan :)tak namapak muka ryte . gedikk laa nak ber-peace2 . hahahah see? kan dah tak nampak . hahaha , thankss faten sbb tman aku :) HAHAHAHA .elok-2 panas terik tiba-2 hujan kan ? hahha , kesian :) okayh , btw thanks again fatin :) bhahaahh . next time teman oden lg ? oraiteee . bheeheheh . kbaiiiii <3




P/S : ILY kawan :))

Tuesday, 2 August 2011

--'

atototo ! guyyss ! mana patot aku pegy haa ? rumah shazra or rumah pyka ?? atau duduk rumah lagy baguss ? haihh --' pening ooh ! family aku semua takde okayh ? dorunk balik kelantan ! memey bets .. banyak syiokk oooh ! kalau tak kerana trial nyy , memang dah lame aku ikot . tp mengenangkan trial nyy jee ! hissshh ! sakit hati betul laah ! grr , nenek kat kelantan sakit .. atok kat johor punn sakit okayyh .mak aku sampai dah blurr tak tahu nak balik mana dulu .haisyooo . duduk rumah boleh laa enjoyy sikit .. bhaahah , takpe2 , bintang janji nak call aku untuk kejot sahur ! yezzayezza ! hahah ! siap bagi num fon abang wan lg yea ?? haha , dunt worry laah bintang :) bheee . dok rumah sensorang nyy agak  membosan kan jugak kann , so guyys ! bagi laah cadangan :) HAHA :D thenn , errghh ! shazra (!) lepak laa sini .. aku bosan laa rakk ! hahah , tonight terawih :) lepas terawihh conferm membongkang ! :p hahaahah , habis , dah takde benda nak di buatnya ,, dorunk p kelantan sampai sabtu ny kodd , tak lame sangat sebenarnya ~~ hahaha , ehhh , talk about lame ny kann , trial tadi , korunk amacam ?? boleh jawab kaah ?? haaa , kertas dua agak senang sedikit kan ?? cuma bahagian C tuu , haihh --' perlu aku perbaiki lagy :) hahah , bahagian D (!) memey syiokk ! tak siasia aku menghafal pasal 'meniti kaca' hahaha ! pasal latar masyarakat jee aku dok menghafal .. last2 , haaa hamekkau ! masok yang tuu jugak ! yezzayezza , memey syiokk ohh ! HAHA :D tak sia-sia aku dok menghafal apekejadah tuu :) hahah , okaylahh .. baiiii :)

P/S : ILY kawan :))

trial (!)

haihh--' , besok trial bermula okayhh . satu haprak punn tak bace :) baguss tak . hahaha , so what ! macam shazra cakap ,, kita belajar mesti kena rilekss ! baru bestt ! haaa , tapi aku terlebih rileks okayh . HAHA :D good jai (!)haiih , god , please help me tomorrow .. aku dah tak boleh nak fikir ape punn buat mase sekarang nyy . atok masok hospital :( haishh --' atokatok ! ape masalah dengan aku pun tak tahu laa , bace buku sekolah tak pernah nak habis ! tp , baca novel sehari dua dah boleh habis . canertuu ?? HAHAH .. aku tahu aku boleh .. tapi kalau tak bace buku ,, ape punn tak boleh laa ~~ hahaha ..... so , my gang (!) goodluck fer tomorrow .. korunk jangan laah lupa aku if korunk dapat masok asrama okayh :) sayangg korunk sangatsangat tahu ??! tak tahu kann . ahahahah . so guyss , pray fer me :)


P/S : ILY kawan :)) *hope dapat jawab dengan tenang :)