Wednesday, 28 September 2011

#PMR

hallooo guysss ! wehee , miss you laahh ! sorry lama tk update , yelaa nk exam dh kan ? busy laa . heee . wish me luck okay ? #terimakasih :D


okay , exam ni etul betul buat aku S.T.E.S.S. ! PMR candidate tahu lahh rase stress yg maca mane kn ?  haa , belajar dah tigatahun , exam cuma ommpekhari joo . empathari tulah yang nak menentukan yang aku ni BODOH atau PANDAI , hee .. *berdebar*

harapan mak bapak aku jugak membuatkan aku lagi bertambah stress , "aaa , ya-allah aku stress , aku stress , tolong . aku stress aku stress :p" AHHAAHAHA , *ikut dialog #LAWAKMINGGUINI . hahaha

harapan parents aku takdelah tinggi sampai gunung kinabalu tuu , hahaha . dorunk cuma nak aku dapat A SAHAJA ! ituu jee . tapi aku tak janji untuk bawak balik A tu dekat mak bapak aku . haisshh . i cant do that . aku tak mampu . walaupun aku dah cuba sedaya upaya dalam semua exam sebelum2 ni ..tapi still no A . 


kecewa betul aku ! math lagi lagilahh aku memang tak boleh nak score ! harapan untuk LULUS , ter-sangat2 lahh tipis wehhh ! aku tak minat nak me-ngira2 bagai ni dohhh . 

sekarang  ... aku lebihkan latihan kepada mathematic .. science ? maen tibai je lahh nanti periksa :p mudah2-han lahh dapat jawab ... amin :)

mathematic , setiap kali aku exam mesti FAILED . entahlahh , aku tak tahu lah kenapa ?peninnn --' . anyone yang pandai , diminta tolong ajar aku sedikit . jangan kedekut ilmu dengan aku yeaa ? #okthankyoubye ..


last .. PMR ini yang lastt ! aku harap sangat aku tak FAILED macam dulu ! sejarah dengan science aku dah boleh LULUS , cececewacewah ! hhahaha . setakat atas pagar je yang mampu ! 


to all PMR candidate ! marilah kita ber-sama2 berdoa agar semua dapat strait A . aminn . wishh me luck guysss ? loveyouu ! lepas exam kita hang out sesame nak ??? hahaha . kita roger2 je lahh nanti yeeaaa ! 


#okthankyoubye :D

Friday, 23 September 2011

miss you :)

I MISS YOUU A LOT *MISAI :D

okay name dekat ats nii , hahaah , nickname dia jahh . you guyss tak kenal okayhh , hahaha , anyone close to me , she knew who the boy is . heee ,

wehh , aku rindu kau ! rindu sangat sangat , tadi dapat jugaklah aku lepaskan rindu aku dekat kau sebab kau menggelabah tayang muka dekat aku . hahaha . *perasann :p

kenapa dah lame sangat aku tak nampak kau wehh , mana kau hilang ? kau saja je kan nk sakitkan hati aku , nak risaukn aku ! #eh . *menyampahh .


dah berapa bulan dah ? duabulan lebih kot tk nampak kau dekat schl ! benci aaa ! #lempanglajulajunak ? . hhaha .

but takpe atleast tadi aku dah nampak kau ! yessz , kau pun nampak aku kan ? penipu sangat kalau kau tk nmpak aku , #lempanglajulajunak ? hahahaa , kalau tknak baek mengaku ! *diasedangmeng-angguk* HAHAHA . GEDIKK !

WEHH ,STALKER YANG SAYA SAYANGG DAN DIHORMATI SEKALIAN ! engko tak payah nak menyibuk nk amek tahu siapa kawan rapat aku yerk ? takpayah ? aku tak upah pun kau buat keje tuu , kau buat keje tu just nak tahu siape lelaki tu kannn ? elehhh ! macam aku tak tahu TAKTIK PERANG GERILAA kau tu :P 

haihh , kau makin kacak ! tadi si buncit tu pun cakap "smart ouh dia buat gaya rambut mcm tu" HAHAHA , see , betapa ramainyee yg suke gaya rambut nya yg terkini :p sayangg kau wehh !


balik sekolah aku terserempak kau lagi -,- hammagadd ! hahaha , geram betull ! hisshhhh , saje nak tunjuk macho depan aku leteww ! wuekkk , annoying wehh , hahaha btw , AKU SUKA AKU SUKA :D 


akhir kata dari sya wahai encik M , saya sayang awak sangat sangat ! IMISSYOU lahh bodoh ! . hahahaha . *kita kawan nak ? ahahahah .

sincerly
nurhanisah <3

Tuesday, 20 September 2011

macam ****

haishhh , lame kan tk update ? lalala . atok aku datang derr :D okaylahh nyahh ! aku bukan nk citer pasal atok aku pun ! , aku nak citer psl sekolah aku yang macam **** tuhh ! haha , kau tk tahu aku sekolah mane ? #eh . malas nak bagitahu :p

aku dah mula fedup! mula bengang ! mula bosan ! sebab ape ? nak tahu sebab apa ? haishhh ! banyak sebab dohh ! tapi satu sebab JE yang buat mulut aku nak menyumpah seranah ! hahaha .

KENA CARIK MEJA & KERUSI SETIAP PAGI !
 

yahh ! itu diaa . hanya sebab tu JE yang buat aku rase ....... haishh ! aku pun tk tahu lah ape nk jadi sekolah aku nih , nak kate miskin ?? TAK sebab bukan main banyak bangunan aku tengok . beso beso pulok tuu . 


kau bayangkan lahh , tiap tiap hari OKAY ! tiap tiap hari kene round satu bangunan blok tuu , hanye nok cari kerusi dengan meja , bengang siall ! . haishh . 


aku rasa kawan kawan aku yang berisi tu pun dah kurus dah sekarang sebab hari hari eksesais ! takpayah nk tunggu subject PJ . #eh . hahahaha . sorry guyss :D . 


aku rase budak budak kelas atas tu pun dah jemu tgk muka kiterorg , sebab tiap2 hari ketuk pintu and thenn ,mesti cakap "ada meja lebih tak ? kerusi lebih ?"


hahahah . hari hari ayat yg sama :D gilaa weyhh . okay tadi periksa dah duduk dalam makmal . tetibe pulak makcik yg jaga makmal tu *jiransebelahrumah aku #eh ! membebel ape ntah dekat budak lelaki . 

dengan perasaan yang bengang dan hampa ! dengan segera kiterorg keluar balik class yang tk cukup meja tuuh ! gampang ! okayy , kiterorg igtkan kejap lg kene masuk makmal balik . rupanya TAK ! 
 

last2 pengetua masuk ! bukanye nak greeting dulu , ni tak terus membebel ! perggh ! bernanah telinga ! hahahah . oleh kerana periksa dah mula , dia suruh kiterorg periksa guna REHAL ! perghhh! 


sekali lagi bengang ! kiterorg menapak ke surau , amek kejadah tuu . thenn perikse mcm biase .. RASA JANGGAL TAHU ?! bila budak2 senior rehat , WAAAAHHHHH ! dengan senang hatinya majal kami yeaaa ? #xpedahbiasadah . kami rasa TERHINA !

REHAT****** . lepas rehat , kami dengar ada pengumuman "minta perhatian , kepada pelajar tingkatan 3AMAN diminta pindah ke makmal 2 sekarang"


tetiba zafirah bersuara "tak hingen aku , tadi makcik tu bukkan maen halau lagi !" hahahahha , tapi tak boleh jugak , ada cikgu mana entah sosat masok and paksa kiterorg pergi makmal timetu jugak ! dia tk nmpak kea kitrorg tengah makan ?NAMPOK KE TIDOOOKK ? hahahhah

alhamdulillah , periksa macam biase , berjalan dengan lancar :) mcm biase lepakk kantin dulu makan COKODOK PENYET <3 , ahahahh . then pergi class tambahan thenn aku balik rumah sesorang :( tempuh hujan okayy ! gilaa dah lahh tengah demam demam cenggini :P lalallaala


#okthankyoubye :)

Wednesday, 14 September 2011

cerita hari ini ;)

holla my reporter semuaaa ! selamat hari rabu , hehehehe . okayyh . harini boleh dikatakan banyak benda yang berlaku , haishhh ! rasa nak tergelak jugak lahh bila dok ingat cerita bangang nihh . hahahahha

okayh first . pagi tadi aku bersiap nak pegi sekolah , like usually , rara datang rumahhh . okayy finee . masa aku nak pegi minum air masak sebelum nak pakai kasut , rara jerit nama aku . DIDOT! . pelikk jugak aku , tetibe pulak nak jerit .. macam tak sabo bebeno nak menyembang . hahaha , rupa rupanya dia datang rumah aku dengan lenggang kangkung ! tak bawok beg sekolah . apekehe kome ni yopp ! hahahaha . 

dengan kalangkabutnye , pegi amek kunci motor nak pegi amek beg , mula mula berhenti jumpa aten , then terus pergi rumah rara , pegi amek beg . haihhh . aku dok jangok tunggu kat bawah , dia lenggang lenggang laa pulak! hahahahha . agak agak dalam 10 minit jugaklah tunggu dia kat bawah nii !

thenn terus balik rumah aku balik park motor , aku dengan tak pakai kasut kelangkibut carik kasut ! hahahaa . rara punya pasal laa . grr ! sabosabo . dah siap pakai kasut , aku degan tak salam orang yang dok dalam rumah tuu , aku maen keluar jee ! heee , sory laaa! takut lambat andd tajut kene date dengan SELVA . heeeeee !

dah sampai sekolah . fuhh ! rupanya ada yang lagi lambat dari kiterorunk . kalau tahu laa kan , dah lame aku berlenggang datang sekolah . tak payah nak berlari lari bagai! siall ! apapuntakbolehlahh !

okay thenn periksa macam biase , korunk pun periksa jugak kan ? mesti tahu rasa periksa macam mane kan ? hahaha . tapi ! kiterorunk punya speCIAL sikit , hahaha , nak tahu knp ? sebab kiterorunk periksa kat makmal ! gila senang nak tiru dohh ! korunk ade ? takde kannn ! ;P

okay , then mase periksa GEOGRAFI , kau nak  tahu ape jadi ? hekelehh ! gua dah pernah bace dohh soalan tuu , whereas soalan tuu dari terengganu ! *padahal , member aku print jeee :) tapi nak kata senang tu tidokk le chor , sebab aku belek belek soalan je mase tuhh ! haihh . kalau lah , aku buat latihan tu andd ingat jawapan dia , KOMPOM ! KOMPOM AKU DAPAT A KALI NI ;) hahahahha , menggelabah ! 

okayhh ,da habis waktu sekolah pada jam 1.10 , my gang heading to kantin , makan makan siket , alas perut untuk kelas tambahan nty :) cehh ! heee , okayh . dah 1.30 , pergi ke kalas 3unggul fer kelas tambahan .

sebelum kelas start , my gang sempat lagi ber-snap snap bagai ? hehlamak ! hahahaha . sekali sekala ;) lepas tu cikgu dah sampai , okayh belajar macam biase , yeayy , like usually . tapi tadi aku dengan dalya siapkan kerja sikit , rara dengan emy pulak entah dok sembang gapo dio tok tahu la wehhh . heee , then aku ckp dengan lya "eh! lya cikgu tengah ajar yang bulat bulat tuu !" lokay masa kami ber4 usha papan putih , cikgu dah habis bincang ! gila lahh terlepas ! aku dengan tanpa rasa segan silu nyee bersuara "cikgu , ulang balik bleh tak ?" then cikgu tu cakap "yang mana kamu tak faham?" then , dalya jawab "semua" cikgu cakap lagi "you buat ape tadi?" emy pulak jawab "tadi kiterorunk buat kerja ni cikgu " korunk tahu cikgu jawab ape ??

cikgu membebel dohh ! cikgu cakap mcm ni "blablablablabalcikguberdirilagitadikorunkblablablablabalablabla. daripagisamapaiskrgkorunk blablablablabalablabalabala !" SUDAH ! dalam hati aku cakap **membebel pulaklah orang tua ni , aku suruh ulang bukan suruh membebel ! hahahaa , gila tak ? sakit jee hati kau wehhh , lepas cikgu membebel , aku dok gelak dengan lya tak benti benti , hahahah ! pening --'

okayyh , itu cerita di sekolah ! ni cerita dekat rumah fatin pulokk ;) okayh lepas aku letak beg dekat rumah , aku terus pergi rumah fatin , tapi perjalanan kami terhenti apabila berada di depan rumah fatin! nak tahu kenapa ? cehh ! sibuk jahh ;P hee , ramai gila orang kat dalam rumah kauu tennnn ! oleh kerana sesak . kami sedia menunggu diluar sambil tengok bebudak kecik main , thanks laah fatinn bagi free show kat kiterorunk ;) lalalalala ~

thenn , tak berapa lama lahh tunggu dekat luar tuu , tak lame tuu kiterorunk masok rumah , makan makan andd lepak kejap . hahaha , main majal majal orang pulok dahh ! hahahahaha . lame dah tak lepak macamnihh ;( kalau ade AIN SYUHADA kompom meriahh :)


okayy , tak lame tuu kiterorunk balik rumah , aku duduk dalam bilik . tetiba sepupu aku cakap "kakak ! jum g pasar malam ?" aku ape lagi on sajaa meyhh ;) aku dah siap siap ni okayh ! then aku bawak duit 50hingget ;) tak mahsyuk macam kau laa derr . 


okayhh , dah jenjalan ni, aku dah copp barang nak dibeli ni , aku carik duit aku kat poket ni , TAK ADA ! MANA HILANGG ! :( duit aku hilang wehh :( limapuloh tuu , bukan ye sikit wehh , haishhh . dah bukan rezeki aku lahh tu :( takpe aku redhoo ;)


okayy now , kamik sekeluarga tengah tengok bola , FELDA UNITED LWN KELANTAN :D kelantan derr ! hahaha . tapi entah dah berapa kosong . tak tengok punn , bila jerit jah baru lari lintang pukang :p hahahhaha ! *jenis tak bersungguh sungguh memey ahhh . hahahahha


okaylaa , nak tidur dah doo . besok nak pogi nogori sombilan . hahahah , jenjalan :P korunk ? sekolah kan ? kerja kan ? aku ? ENJOY SAJAA :p daaaaaa ~ #okthankyoubye :D

Monday, 12 September 2011

berpecah !

okayy , aku dah berkawan dengan dalya , emylia & fatin dah lame sangat ,sejak dari sekolah rendah lagi . tahun ni , adalah tahun paling gamat buat kiteorunk . kau tahu ape ? bikin sibuk hal orang adalahh ;p 

masing masing dah besar ! masing masing ada pilihan sendiri , masing masing ada kerjaya sendiri ;) tahun ni kami adalah PMR CANDIDATE ;( . bekerja keras untuk mendapat straight A , but sampai sekarang kiterorunk tak dedapat lagi . haishhh ! why haa ? susahh dol ! 

okayhh , tahun depan adalah penentuan sama ada kiteorunk masih satu sekolah ataupun dah berpercah ;( .. itu masih lagi menjadi persoalan buat kami semua . andai kata kami berpecah . hubungan yang selama ni kita jaga akan hancur macam tu saja ? aku taknak benda tu terjadi weyhh . AKU TAKNAK !

but , alhamdulillah if kita masih lagi satu sekolah ! tapi itu mustahil lahh , korunk hebat ? aku , bijak ! heehehehe . so , no wonder lah kalo salah sorunk daripada kita ber-4 akan masuk asrama .. hmmmmmmm . macamane weyhh ? bila kita nak dapat berkumpul macam dulu2 ? aten , emy , lya ? macamane ? CAKAPLAHH ! haa aten ? macamane kalo aku terlewat bangun , sape nak kejutkan aku lagi ? haa , emy ! macamane kalo aku nak pinjam barang kau ! haa lya ? bila aku nak hang dengan kau dekat mines lagi , bila ? tell me whenn !


haishhh ! seriously aku tengah menangis ni sekarang ! kau ape tahu . duduk bergelak ... hikhokhikhokhikhok ! tu jee ! hmmmm . aku rasa mugnkin masa korunk dah jauh dari aku , dah tentu tentu kau LUPA aku , LUPA dengan nama DIDOT ! kann ? of course laah babe !


ini adalah andaian semata-mata .. kita hanya mampu merancang . tuhan yang menentukan ;) #okthankyoubye !

che-change !

heyy youu , yahh . you , ehh ! not youu laa but clowns were stay at the back !hahaha . bodoh merapu jea aku nih . hahaha . biarkanlahh . kau nak sibuk pasal apa ? hammagad ! aku lupa , korunk kan busybody punya orang kann ! hahhaha , sorry to say laa bro :)

okay first , mesti kau tengah fikir kan ape tu che-change ? jadah apekahh ? hahaha , kan ?? setahu akulah kan .. itu lirik lagu price tag bukan ? agak jeee ! hahaha . kalau salah . sorry ... kalau betul .. well you know me kan ?? seganyee ! hahaha

che-change tuu , apentah maksudnyee . che= ?? change= berubah . kann ? hahaha . bodohh watevaaa ! haisyooo meraban gila aku sekarang ni , tadi kat schl senyap jea ? apadahal didotrocha ?? heee , sorry TER-besar pulakk . lalalala ~ bingai !

mesti korunk terkejut kann , blog aku dah tuka dahh , hee . merahhh jee jadinyee . hahaha well , aku kan suka warna merah . soo , kau tapayah lahh nak kepoh dekat sini . kau sakit mata baca blog ni ? apadahal ? blah je laahh ! hahaha .

terang benderang dengan warna merah kan ? gila lahh .. heee , 1set merah ? tapi tak sepenuhnya merah kan ? kalau semua merah ,, jangan kate korunk , dengan aku aku sekali tak boleh bace ape yang aku melalut di BELOG ny ;)

follow me on twitter babeh! http://twitter.com/#!/rochadot #okthankyoubye :)

Saturday, 10 September 2011

makan-makan

yebbbayebbaa ! last night , rumah aku ada buat makan2 siket :) . haaa , agak penuh jugakklah . sesak der rumah guaa . rumah dah lahh besar + luas pulak tuuh . haihhh ! berlaga tubuh bila berjalan :p , hahaha , btw ..........thanks a lot kat korunkk yang datang rumah aku :) hargainyaaa . okayhh muka di atas adalah muka penat saya . haihh ! hahaha . emylia saya yang snap , wee :)

ramai jugak kawan yang saya jemput . ramai keah ? lalalala~ hahaha . list di bawah ini adalah orang yang saya jemput :)
  • emylia
  • dalya
  • sha zra
  • anisa J
  • sabrina
  • liyana 
  • hymaa
  • macha
  • shzlida
  • dayana
  • huzna
  • nabila
  • fatin
  • anisa
  • aina
  • rafidah
  • zaidi 
  • azrul 
jyeaahh , tapi yang hadir cuma 
  • emylia
  • sabrina
  • liyana + mak & adekk
  • hymaa
  • fatin
  • anisa
  • aina
  • zaidi + amirin 
 tapi takpaa , tu punn dah memadai :)) so , yang laen ade jugak text aku kenapa tak datang , yang tak text tuuu ...... biarlahhh ! okayyh . so , thankss fer coming :) hahahaa ,ini jea yang saya sempat snap. btw , thanks a lot emylia :D SEBAB teman saya dari awal majlis sampai akhir majliss :)
again ! THANKS A LOTT :D , tahun depan datang lagi yeee <3

Tuesday, 6 September 2011

dia tak sombong !

okayhh ! uguyss buat ape tu haa ? ehhee , sorry lahh dah lame tak update blog , busy chor :) hahaah . okayh lahh ! sini mak jemah nak cerita sikit , haa ! nampak kan gambar yang dekat atas tuu ? kenal kannn ?? KAN TAK ?!!! heee ,itulah ELFIRA LOY . haa , kenal kan ? pada yang tak kenal tuu pergi mampus lahh ! malas nak cakap dahh ! sendiri fikirlahh . #okthankyoubye :)

okayy la , ape yang aku nak cerita pasal dia .. hee , aku rase seronok sangat sebab dia balas tweet aku !!!! hee , kau ade kea ? tak kan . soo . padan muka you :) hee . gilaa lahh . 

 elfira loy 
apakah perasaan anda menjawab paper sambil perut beracing and kambing melompat-lompat ? Grr
 rochadot
@elfira loy "takboleh fukus! haha 
elfira loy
@rochadot "tahu takpe :) haha"


 okayyh . haaa , itu antara perbualan aku dengan si cantik maniss ELFIRA LOY haha . before this , aku ingat dia sombong , tapi salah . hee , sorry sis :) btw , thankss a lot sebab balas tweet saya :) heee . hope lepas ni kita boleh tweettweet lagi yea ?? hee . #okthankyoubye :)